Projektna dokumentacija

Načrtujemo vašo varnost že več kot 20 let ….

Sistem zaklepanja kot samostojna kategorija

  • Zakaj sistemsko zaklepanje?
  • Zakaj samostojna postavka?
  • Zakaj Lecom?

S sistemskim zaklepanjem relite najmanj 2 problema.

Več o projektni dokumentaciji

?

Prvi problem

Prvi problem, ki se vedno pojavi je, da za vgradnjo ključavnic projektanti najbolj računate na dobavitelje vrat, oken in mizarjev. To za končnega uporabnika pomeni, da mu po predaji objekta v uporabo ostane šop ključev, več različnih sistemov zaklepanja in različne ključavnice. Običajno zato, ker izvajalci niso med seboj usklajeni in jim zaklepanje ni pomembno.

?

Drugi problem

Drugi problem, ki se pojavi med izgradnjo objekta, je ta, da se ključi prenašajo od izvajalca k izvajalcu. Zato se ključi pogosto izgubijo, večkrat pride do uničenja stvari in kraje. S tem ima težavo izvajalec, večkrat lahko tudi vi. Navsezadnje uporabnik izgubi na varnosti in uporabnosti objekta.

 

?

20 let.4 generacije iz Titana.

Lecom d.o.o. je družinsko podjetje. Smo strokovnjaki za sistemsko zaklepanje in varnost, ki za varnost poslovnih in drugih namenskih objektov skrbimo že preko 20 let. Ključarsko tradicijo uspešno nadaljuje že četrta generacija ključarjev, ki nadaljuje pot iz Titana. Razvili smo lasten ER profil za cilindrični vložek s ključem, ki je na trgu unikaten in ga je možno izdelati le na Lecomu. Smo inovativno podjetje, razvili smo Rex cilinder, ki se lahko odklepa na dotik prsta in elektronski varnostni sistem Vigil. Več o rešitvah na www.lecom.si.

?

Dodajte vašemu projektu varnost ter prihranite čas in vaše delo.

S tem dokumentom boste vašo projektno dokumentacijo naredili še boljšo in prihranili boste vaš dodatni čas ob izvedbi projekta. Uporabniku boste pomagali zaklepanje spremeniti v varen in enostaven prostor. Za kvalitetno izvedbo in servis zaklepanja pa bomo v celoti poskrbeli mi.

REŠITEV

Rešitev, do katere smo v Lecom d.o.o. prišli, je sistemsko zaklepanje s katerim uporabnik ključavnic lahko določi hierarhijo zaklepanja z enim ključem, ki je zaščiten proti zlorabi. Izkazalo se je, da je potrebno sistem zaklepanja v projektni dokumentaciji obravnavati kot samostojno postavko v opisu del, saj končni uporabnik le tako dobi smiseln sistem. Šli smo celo tako daleč, da izvajalec dobi na uporabo ustrezno število cilindričnih vložkov za začasno zaklepanje in s tem prihrani nakup lastnih. Najbolj pa s tem zagotovi varnost na objektu, saj se našega ključa ne da ponarediti.

Prednosti sistemskega zaklepanja

  • En ključ s katerim ima vsak uporabnik svoj dostop
  • Varnost za izvajalca in uporabnika
  • Nadzor in shema zaklepanja

Več o projektni dokumentaciji

LECOM, d.o.o., Kamnik
Kovinarska cesta 30
1241 Kamnik
01 8394542
01 8311973
Davčna številka SI: 32288344
Matična številka: 5409365000

e-pošta: info@lecom.si
I: www.lecom.si