Elektronski varnostni sistemi Vigil

Elektronske varnostne sisteme VIGIL lahko uporabljamo v stanovanjskih, industrijskih in javnih objektih. Njihova uporaba je zelo široka, saj z njimi lahko zaščitimo gasilnike pred krajo, ter vrata, vitrine, hidrante, električne omarice in podobno pred nepooblaščenim odpiranjem. Pri vseh elektronskih sistemih VIGIL je mogoče vgraditi GSM vmesnik.

Varnostni sistem VIGIL smo zasnovali na podlagi dolgoletnih izkušenj in znanja, ter je plod dela naših strokovnjakov. Odlikuje ga preprosta uporaba, hitra montaža in enostavno vzdrževanje. VIGIL naprave je mogoče uporabiti na vse mogoče načine, preko žice ali brezžično pa jih lahko povežemo v sistem javljanja, obveščanja in alarmiranja.

VIGIL 1

VIGIL 1 je elektronska naprava za zaščito gasilnikov pred krajo. Namestitev naprave je enostavna, primerna pa je za vse vrste ročnih gasilnikov. Naprava ima zvočilo, ki oddaja na razdalji 1 m zvočno jakost 90 dBA.

Prednosti naprave:
  • naprava varuje gasilne aparate pred odtujitvijo.
  • v primeru uporabe gasilnika za gašenje požarov naprava obvešča uporabnike objekta o potencialni nevarnosti – s tem VIGIL 1 pripomore k hitrejšemu izvajanju evakuacije iz objekta

VIGIL 2

VIGIL 2 je elektronska naprava za nadzor nad uporabo ključev za odklepanje vrat na evakuacijski poti, ki jih hranimo v škatlici poleg vrat, oziroma na evakuacijski poti. Naprava ima zvočilo, ki oddaja na razdalji 1 m zvočno jakost 90 dBA. Namestitev naprave je preprosta.

Prednosti naprave:
  • naprava varuje ključe pred odtujitvijo
  • v primeru uporabe ali odtujitve ključa naprava obvešča uporabnike objekta o potencialni nevarnosti – s tem VIGIL 2 pripomore tudi k hitrejšemu izvajanju evakuacije iz objekta.

VIGIL 3

VIGIL 3 je elektronska naprava za nadzor nad odpiranjem vrat v objektu. Namenjen je tudi zaščiti vrat hidrantne omarice, vrat na evakuacijskem izhodu in podobno. Naprava na odprtje vrat opozori z zvočnim signalom. Namestitev naprave je enostavna, namesti pa se jo lahko na vse modele vrat, neodvisno od velikosti in materialov.

Prednosti naprave:

  • aktivacija naprave VIGIL 3 v primeru uporabe hidrantne omarice zaradi gašenja požara pripomore k hitrejšemu obveščanju uporabnikov objekta in izvajanju evakuacije iz objekta.
LECOM, d.o.o., Kamnik
Kovinarska cesta 30 1241 Kamnik 01 8394542 01 8311973 Davčna številka SI: 32288344 Matična številka: 5409365000 e-pošta: info@lecom.si I: www.lecom.si