Video nadzor

V današnjih časih se vse več ljudi odloča za montažo in uporabo video nadzornega sistema. Video nadzor se lahko uporablja za nadzor objekta in okolice ali pa zgolj za pregled delovnih procesov v proizvodnji. Lahko bi dejali, da je nekakšna nadgradnja protivlomnega sistema. Z alarmom smo obveščeni, da se nekaj dogaja, s pomočjo video nadzornega sistema pa lahko točno vidimo, kaj je sprožilo alarm. Pred izbiro video nadzornega sistema se je potrebno vprašati: ali ga bomo uporabljali zgolj za odkrivanje/nadziranje dogodkov ali bi radi osebo tudi identificirali na podlagi posnetkov kamer. Svetujemo vam, da vam pri izbiri video nadzornega sistema ni pomembna le cena kamere, temveč tudi njene karakteristike. Tako kot za alarmne sisteme tudi za video nadzorni sistem velja, da je o njegovi montaži smiselno razmišljati že v fazi načrtovanja gradnje. Tako se seveda izognemo kasnejšim stroškom in naknadnim posegom v objekt, kot to velja pri alarmnem sistemu. Tudi če ožičenje ni pripravljeno, vi pa bi želeli na objekt namestiti nadzorne kamere, ne skrbite. Ožičenje je možno pripraviti tudi naknadno ob minimalnem poseganju v objekt.

Danes v veliki večini uporabljamo IP sistem videonadzora, ki omogoča priklop kamer najvišje ločljivosti. Z ustreznim programiranjem sistema je oddaljen ogled kamer možen od kjerkoli na svetu, preko pametnega telefona ali računalnika. Komponente, ki največkrat sestavljajo enostaven sistem videonadzora so:

SNEMALNA ENOTA S TRDIM DISKOM

Omogoča pregled posnetkov in spremljanje žive slike večjega števila kamer naenkrat. Večja kapaciteta trdega diska vam omogoča daljše obdobje snemanja dogodkov. Kapaciteto trdega diska izberemo glede na zahtevnost uporabe ter želje posameznih uporabnikov – ločljivost snemanja, snemanje, ki je aktivirano samo ob gibanju na posamezni kameri, neprestano snemanje in ostale možnosti, ki jih ponujajo kamere.

POE NAPAJALNIK

Napajalnik za kamere. Omogoča napajanje ter prenos slike/zvoka prek enega UTP/FTP kabla.

KAMERA

Več vrst kamer, ki se med seboj razlikujejo po funkcionalnosti in videzu. Poznamo notranje, tako imenovane »dome« kamere ali zunanje »bullet« kamere.

NOTRANJA DOME KAMERA

  • ločljivost kamere od 2 MP naprej
  • IR LED diode – nočno snemanje brez dodatnih reflektorjev
  • več različnih objektivov – kot snemanja
  • bolj diskretna
  • možnost tudi zunanje montaže

ZUNANJA BULLET KAMERA

  • ločljivost kamere od 2 MP naprej
  • IR LED diode – nočno snemanje brez dodatnih reflektorjev
  • več različnih objektivov – kot snemanja
  • bolj opazna
  • možnost notranje montaže

BREZPLAČNA APLIKACIJA

Brezplačna aplikacija, ki vam omogoča pregled žive slike in posnetkov od kjer koli in kadar koli. Program je mogoče namestiti na vse pametne naprave in računalnike.

 

NASVET PODJETJA LECOM D. O. O.

O inštalaciji video nadzornega sistema začnite razmišljati že med načrtovanjem gradnje objekte in se tako izognite nepotrebnim stroškom. Predlagamo, da nas pokličete za brezplačni ogled in svetovanje, na podlagi katerega vam bomo lahko izdelali točno in konkurenčno ponudbo.

Zagon in montaža

Zagon in montažo ter vzdrževanje sistemov opravi podjetje z ustrezno licenco.

Pogodbeni partner: Varnost Vič d.d.

LECOM, d.o.o., Kamnik
Kovinarska cesta 30
1241 Kamnik
01 8394542
01 8311973
Davčna številka SI: 32288344
Matična številka: 5409365000

e-pošta: info@lecom.si
I: www.lecom.si